mfood.blogg.se

Svamprisotto

Publicerad 2018-03-03 16:14:29 i Vegetariskt,

Risotto kan låta krångligt men med ett bra ris så är det inte så svårt och väldigt gott! Mina favoriter är att använda svamp eller räkor

Denna kväll blev det svamprisotto med champinjoner.

2 portioner
Ca: 4-6 champinjoner eller annan svamp
Bladpersilja 
1-2 klyftor vitlök 

2 schalottenlök 
2dl avorioris 
1/2-1 dl torrt vitt vin
1dl riven parmesan 
8-9dl vatten med 1 grönsaksbuljong
tärning eller fond.

Börja med att hacka grönsakerna och koka upp buljongen. Fräs sedan ihop lök, vitlök och persilja i smör tills löken är glansig. Häll sedan riset i ca 2-3 minuter sen vinet. Rör om och tillsätt buljongen lite i taget och tillaga i ca20min lite kärna ska vara kvar, blanda i parmesan och servera med vitlöksbröd.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Mfood

Hej! Mitt namn är Martina 24 år och bor i Lidköping. Välkomna till min matblogg, här delar jag med mig av min favoritmat!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela