mfood.blogg.se

Såhär panerar jag fisk!

Publicerad 2018-03-13 14:26:00 i Fisk,

Efter en heldag i skolan så ville jag ha något snabbt!
Panerad fisk är enkelt, krispigt och passar många, fungerar fint att använda kyckling istället. 
 
 
 
Jag använder : 
2 uppvispade ägg (med gaffel)
Mjöl 
Panko (japanskt ströbröd som har större "smulor" som gör det krispigt) 
Salt
Peppar
Vitlökspulver
Citron
Smör till stekning
 
Ta fram tre skålar som är så breda så fisken kan ligga ner i skålen. 
Sätt på en panna med smör på medelvärme.
Placera ut mjöl, ägg, och panko i skålarna. Blanda i salt, peppar och vitlökspulver i pankon. 
Börja med att doppa fisken i mjöl, sedan ägg och sista panko. 
Placera i pannan och stek efter den tid som passar val av fisk, jag hade alaska pollock så ca 5/7-min på varje sida.
Pressa över citron, klart! 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Mfood

Hej! Mitt namn är Martina 24 år och bor i Lidköping. Välkomna till min matblogg, här delar jag med mig av min favoritmat!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela