mfood.blogg.se

Renskavsgryta med kantareller

Publicerad 2018-02-26 20:03:00 i Kött,

 
Riktig värmande och god gryta! Inspiration till receptet kommer från ICA.se 
 
 
Smör till stekning
2 Gul lök 
220g burkkantareller 
500g Renskav (eller två paket 240g) 
3 dl vispgrädde
2dl matlagningsgrädde 
3-4msk svarta vinbärsgelé 
Salt 
Peppar
Persilja till servering 
 
Börja med att sätta kantarellerna i en torr stekpanna på medvelvärme så att vätska försvinner. 
Bryn renköttet och dra isär bitarna och stek jämt- tilsätt lök, svamp, salt och peppar.
Häll i all grädde och lägg i gelén låt puttra en stund, strö över persilja och ta da färdig att servera!
Serveras förslagsvis med potatismos, gelé och haricots verts.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Mfood

Hej! Mitt namn är Martina 24 år och bor i Lidköping. Välkomna till min matblogg, här delar jag med mig av min favoritmat!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela