Lättrimmad torsk med persilja/äggsås
Lättrimmad torsk med persilja/äggsås!

En klassiker som är här för att stanna, inte konstigt eftersom det är så gott! Jag tycker fullkornsris till är godare än klassiskt kokt potatis, men det är en smaksak.
Lättrimmad torsk
Rimmad betyder att torsken ligger i en saltlag för att få smak men också för att bli fastare i konsistensen.
400g torsk
2msk salt
1 tsk fina fisken krydda ( absoluta favorit kryddan till fisk)
Svartpeppar
Täck fisken i vatten med saltet och kryddorna, minst 15 minuter gärna lite längre. Men! Ska fisken ligga länge under natten t ex använd istället 1 msk salt.
Koka upp torsken i saltlagen, låt puttra i 4 minuter, ta undan från spisen sätt på lock och låt stå 5-8 minuter. Kolla så att fisken är genomkokt.
Persilja/äggsås
2 ägg
2 msk mjöl
2 msk smör
3 dl mjölk
2,5 dl vispgrädde
Persilja
Salt & peppar
Koka äggen 7 minuter, skala och hacka äggen. (Tips använd äggskärare och vänd på ägget en gång så blir det lagom bitar).
Smält smöret, tillsätt mjölet och blanda ut. Häll i mjölk och grädde lite i taget och rör för att undvika klumpar. Koka ihop ca fem minuter (vill du ha tunnare sås tillsätt mer mjölk), se till att röra ordentligt så den inte bränds vid. Smaka av med persilja, salt och peppar.
Servera med kokt sparris och fullkornris eller potatis!