Färska vårrullar
Färska vårrullar eller vietnamesiska vårrullar är fräscht och supergott!
Kan varieras i oändlighet jag brukar göra med räkor, crabfish eller helt vegetariska. Det bästa är att man fyller med det man tycker om!
Servera med jordnötssås eller med en sojasås

Ingredienser
Rispapper (hittas i välsorterade matbutiker eller asiatisk butik)
Förslag till fyllning:
Rödkål (en favorit! gör aldrig utan)
Mango
Maché sallad
Paprika
Gurka
Morot
Avokado
Rödlök
Blad persilja
Koriander
Mozzarella
Räkor
Crabfish
Kyckling ( exempelvis med teriyakismak)
Kallrökt lax
Börja med att koka upp vatten och lägg undan i bred skål, stekpanna eller dylikt.
Strimla grönsakerna tunt och gör en sås till exempelvis denna fråk Koket.se
- 0,5 dl japansk soja.
- 1 tsk ingefära.
- 1 msk sesamolja.
- 1 pressad lime.
- 0,5 tsk röd chili, fint hackad.
- 1 tsk honung.
Ta ett rispapper och blötlägg i det varma vattnet tills den blir formbar (cirka 10 sekunder)
Lägg på ett slätt lätt fuktigt underlägg t ex en bricka.
Nu gäller det att jobba ganska snabbt ;) lägg grönsaker och exempelvis räkor i mitten på rispappret.vik ihop kanterna och rulla ihop så tätt som möjligt. Detta kan ta lite övning men ge inte upp, det blir lättare.
Ni måste testa! Så gott.