Dumplings
Dumplings fyllda med fläskfärs
I brist av fantasi och ork händer det att jag köper färdiga dumplings, det gav mig inspiration till att testa göra egna. Som blev riktigt goda

Fyllning:
500g fläskfärs
100g mangold sköljd och hackad
1 röd paprika
Koriander eller blad persilja
11/2 dl soja
Ca 1 1/2 cm färsk ingefära
1 klyfta vitlök
1 msk socker
1 msk potatismjöl
Cayenne
Paprikapulver
Deg:
3dl vatten
Ca 5dl mjöl plus extra till knådning
(Finns också färdig deg i asiatiska butiker)
Börja med degen
Mät upp mjölet i en bunke, tillsätt vattnet lite i taget. Knåda tills degen är håller samman och inte är kladdig, seg men inte kladdig. Låt vila under handduk medans du gör fyllningen.
Fyllning
Blanda soja, socker, vitlök, paprikapulver, cayenne och riv ingefäran i en skål. Stek mangold och paprika mjukt tillsätt sedan färsen. När färsen är genomstekt häll i sojablandningen och potatismjöl, koka samman ställ sedan och sidan.
Knåda degen på ett mjölat bord, dela upp i 4 delar och kavla ut degen i omgångar (den torkar ut ganska snabbt). Använd ett glas eller liten skål (ungefär 9cm diameter) stansa ut, fyll med färsen vik ihop som halvmånar antigen nypa ihop kanten eller använd en gaffel. Tips! Lägg dumpningarna på en oljad tallrik så de inte fastnar.
Värm upp stekpannan med olja på medelvärme, placera dumpningarna med den ”nypta” kanten upp häll på 2dl vatten på med lock och ångkoka i ca 8 minuter, botten ska vara lite krispig.
Supergott! Går självklart att göra vegetariska med kål och andra grönsaker eller använda nötfärs.