Kladdkaka med jordnötssmör
Choklad och jordnötssmör kan det bli bättre? Den här kladdkakan blir lagom kladdig som enligt mig är inte rinnig utan härligt seg och lite kladdig i mitten. Så god, inspiration till receptet är taget från http://www.leila.se/.
50 g smör
½ dl matolja
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
2,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Eventuellt kakonibs
1 nypa salt
Ca 1dl jordnötssmör
Smör och ströbröd till formen

Gör såhär:
Sätt ugnen på 150 grader.
Smält smöret i en kastrull och tillsätt matolja.
Blanda de torra ingredienserna ( 2dl strösocker, 1dl farinsocker, 2,5 dl vetemjöl, 4msk kakao, 2tsk bakpulver, 1tsk vaniljsocker och en nypa salt).
Vispa ägg, strösocker och farinsocker ljust och pösigt och rör ner smöret, vänd sedan ner torra ingredienserna.
Fyll smeten i en smord och bröad kakform med löstagbara kanter, 24 cm i diameter.
Ringla jordnötssmöret över chokladsmeten. För att lättare ringla jordnötssmör värm lätt i mikron (några sekunder i taget) strö på kakaonibs (inte nödvändigt)
Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig.